Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa publica un article sobre els efectes del resveratrol en les malalties cerebrals relacionades amb l'envelliment

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr428L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha publicat un article sobre els efectes del resveratrol i altres polifenols en les malalties cerebrals més comunes relacionades amb l'edat. També hi ha participat el IUNICS.

Víctor José Asensio, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article "Effects of Resveratrol and other Polyphenols on the most common Brain Age-Related Diseases" a la revista Current Medicinal Chemistry.

Amb l'augment global de la gent gran en la població, les societats modernes han d'arribar al repte de trobar estratègies per reduir les conseqüències del procés d'envelliment poblacional i baixar així la incidència de malalties neuroderegenatives relacionades amb l'edat. Durant les dues darreres dècades, l'estrès oxidatiu, i recentment la inflamació, s'han mostrat com a causes principals de l'envelliment cerebral. Com a tractament suggerit, es recomana el consum o l'administració de mol·lècules antioxidants i antiinflamatòries, com els polifenols, presents en el menjar, com a estratègia beneficiosa per prevenir l'envelliment cerebral i algunes malalties cerebrals relacionades amb l'edat. Aquests efectes beneficiosos es donen en part per les seves propietats antioxidants i antiinflamatòries, juntament amb el seu paper positiu en la modulació dels procesos relacionats amb la fisiopatologia d'algunes malalties neurodegeneratives. Així doncs, aquestes mòl·lecules obren la porta la investigació de noves estratègies neuroprotectores.

Aquesta revisió resumeix els darrers descobriments sobre els efectes positius que poden tenir els polifenols en la salut cerebral i l'envelliment, emfatitza aquests efectes en les malalties que afecten més freqüentment durant l'envelliment: Parkinson, Alzheimer, demència i depressió. A més, aquests estan dirigits al coneixement dels efectes epigenètics dels polifenols com a posibles mediadors en els seus efectes positius en la salut cerebral, així com els futurs reptes en la investigació dels efectes d'aquestes mol·lècules en el cervell. Aquesta revisió presenta un informe sobre l'estat de l'art del coneixement segons les influències positives dels polifenols en les malalties cerebrals relacionades amb l'edat més comunes, així com amb la salut en l'envelliment cerebral.

Referència de l'article
Sarubbo F, Moranta D, Asensio VJ, Miralles A, Esteban S. Effects of Resveratrol and other Polyphenols on the most common Brain Age-Related Diseases. Curr Med Chem. 24 Jul 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centre de Salut s'Escorxador]