Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'increment del triptòfan plasmàtic associat amb la incidència de la malaltia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr609L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi que demostra, dins l'estudi PREDIMED, que l'increment del triptòfan plasmàtic està inversament associat amb la incidència de la malaltia cardiovascular. En aquest estudi també hi han participat altres centres.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Increases in Plasma Tryptophan Are Inversely Associated with Incident Cardiovascular Disease in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) Study" a la revista The Journal of Nutrition.

Durant el desenvolupament de malaltia cardiovascular (DMC), la inflamació mediada per interferó-γ accelera la degradació del triptòfan en els metabòlits descendents. En una dieta mediterrània que consisteix en el consum d'oli extra verge, nous, fruita, verdura i cereals, s'ha demostrat que hi ha un menor risc de DMC. La relació longitudinal entre el triptòfan i els seus metabòlits descendents i el DMC en el context de la dieta mediterrània no s'ha estudiat. L'objectiu és investigar la relació entre els metabòlits en la via triptòfan-cinurenina i el DMC en el context del patró de dieta mediterrània.

Referència de l'article
Yu E, Ruiz-Canela M, Guasch-Ferré M, Zheng Y, Toledo E, Clish CB, et al. Increases in Plasma Tryptophan Are Inversely Associated with Incident Cardiovascular Disease in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) Study. J Nutr. 8 Feb 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]