Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases ha publicat un article sobre la resistència antibiòtica de la Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr132El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un estudi sobre l'orientació de la barrera de la permeabilitat i les vies de reciclatge peptidoglicà per desarmar la Pseudomonas aeruginosa contra el sistema immunitari innat. També hi han participat el Centre Nacional de Biotecnologia i el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa.

Gabriel Torrens, Marcelo Pérez Gallego, Bartolomé Moya, Marta Munar Bestard, Laura Zamorano, Gabriel Cabot, Jesús Blázquez, Antonio Oliver i Carlos Juan, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Targeting the permeability barrier and peptidoglycan recycling pathways to disarm Pseudomonas aeruginosa against the innate immune system" a la revista .

La resistència antimicrobial és una amenaça que augmenta contínuament i que compromet greument l'arsenal d'antibiòtics i causa milers de morts causades per les infeccions adquirides a l'hospital per patògens com la Pseudomonas aeruginosa, situació a més agravada pel limitat desenvolupament de nous antibiòtics. Així doncs, es necessiten urgentment estratègies alternatives, com ara els mecanimes d'orientació de resistència bacteriana, virulència o potenciant l'activitat dels recursos del nostre sistema immunològic. Recentment s'han mostrat que les mutacions causen simultàniament el bloqueig del reciclatge de peptidoglicans i la sobreexpresió de β-lactamasa AmpC perjudica la virulència de la Pseudomonas aeruginosa. Aquestes troballes suggereixen que el metabolisme peptidoglicà podria ser un bon orientador no només per lluitar contra la resistència aintibiòtica, sinó també per l'atenuació de la virulència i/o potenciació de les nostres armes immunològiques innates.

Referència de l'article
Torrens G, Pérez-Gallego M, Moya B, Munar-Bestard M, Zamorano L, Cabot G, et al. Targeting the permeability barrier and peptidoglycan recycling pathways to disarm Pseudomonas aeruginosa against the innate immune system. Lee B-L, editor. PLoS One. 2017;12(7):e0181932.
 logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rob Brewer / Antibiotics / CC-by-sa-3.0 de ]