Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i Atenció Primària de Mallorca han participat en l'adaptació del qüestionari GAD-7 per als centres de salut espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr568Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca han participat en un estudi sobre la projecció de trastorns d'ansietat generalitzada als centres d'atenció primària d'Espanya amb el qüestionari GAD-7. També hi han participat la Universitat de València, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Còrdova, la Universitat Siglo 21 i el Centre de Salut Castilla La Nueva.

Laura Agüero Gento, psiquiatra de l'Hospital Universitari Son Espases; Mónica Rodríguez Enríquez, psicòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; Maria Rosa Pizà, psicòloga del Centre de Salut de Santa Ponça; i José Ignacio Ramírez Manent, metge de medicina familiar del Centre de Salut de Santa Ponça, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Screening for generalized anxiety disorder in Spanish primary care centers with the GAD-7" a la revista Psychiatry Research.

L'objectiu de l'estudi era determinar la validesa dels criteris d'una versió informatitzada del qüestionari trastorn general de l'ansietat-7 (GAD-7) per detectar el desordre d'ansietat general als centres de salut espanyols.

Referència de l'article
Muñoz-Navarro R, Cano-Vindel A, Moriana JA, Medrano LA, Ruiz-Rodríguez P, Agüero-Gento L, et al. Screening for generalized anxiety disorder in Spanish primary care centers with the GAD-7. Psychiatry Res. 2017;256:312–7.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]