Categoria: Estudis i projectes

Dermatologia i Pediatria de Son Espases han publicat un e-cas sobre la RMM i el tractament agressiu com a clau en la dermatomiositis juvenil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5260Els serveis de Dermatologia i Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un e-cas clínic sobre l'ús de la ressonància magnètica muscular (RMM) i el tractament agressiu primerenc com a clau en la dermatomiositis juvenil.

Oriol Corral Magaña, Ana Francisca Bauzá Alonso, Maria del Mar Escudero Góngora i Ana Martín Santiago, dermatòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Lucía Lacruz, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "La resonancia magnética muscular y el tratamiento agresivo precoz, claves en la dermatomiositis juvenil" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

La dermatomiositis juvenil és una conectivopatia sistèmica infreqüent d'aparició en l'edat pediàtrica. Clínicament es caracteritza per la presència de debilitat muscular proximal amb afectació cutània característica. El diagnòstic de la malaltia es realitza mitjançant els criteris de Bohan i Peter, encara que recentment nombrosos autors substitueixen la realització de biòpsia muscular per la ressonància magnètica muscular per al diagnòstic i seguiment de la malaltia.

Referència de l'article
Corral-Magaña O, Bauzá-Alonso AF, Escudero-Góngora MM, Lacruz L, Martín-Santiago A. La resonancia magnética muscular y el tratamiento agresivo precoz, claves en la dermatomiositis juvenil. Actas Dermosifiliogr. 11 set. 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Actas Dermo-Sifiliográficas]