Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'efecte d'altes dosis d'àcid fòlic en infants de 4-5 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr759L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre l'efecte d'altes dosis de l'àcid fòlic en el desenvolupament neurocognitiu en infants de 4-5 anys. També hi han participat la Universitat Miguel Hernández, el CIBERESP, la Universitat d'Oviedo, el BIODONOSTIA, la Universitat del País Basc, el FISABIO, el CREAL, el CIBEROBN i el ISABIAL-FISABIO.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of maternal high dosages of folic acid supplements on neurocognitive development in children at 4-5 y of age: the prospective birth cohort Infancia y Medio Ambiente (INMA) study" a la revista American Journal of Nutrition.

Són ben coneguts els beneficis de l'ús dels suplements d'àcid fòlic (FASs) durant el periode de periconcepció per prevenir defects del tub neural i asegurar un desenvolupament normal del cervell en la descencència. Tot i això, hi ha una preocupació sobre els efectes a llarg termini de l'alt ús matern d'altes dosis de FASs que excedeixen els nivells tolerables de consum superior (≥1000 μg/d) en els resultats neurocognitius infantils. L'objectiu de l'estudi era examinar l'associació entre l'ús de dosis altes de FASs durant l'embaràs i  el desenvolupament neuropsicològic en infants de 4-5 anys.

Valera-Gran D, Navarrete-Muñoz EM, Garcia de la Hera M, Fernández-Somoano A, Tardón A, Ibarluzea J, et al. Effect of maternal high dosages of folic acid supplements on neurocognitive development in children at 4-5 years of age: the prospective birth cohort Infancia y Medio Ambiente (INMA) study. Am J Clin. Nutr. 19 Jul 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]