Categoria: Estudis i projectes

Oncologia Mèdica de Son Espases ha participat en la publicació d'una revisió sobre el tractament sistèmic del càncer de cèl·lules renals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1134Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una revisió completa del tractament sistèmic del càncer de cèl·lules renals. També hi han participat l'Hospital Universitari Virgen del Rocio, l'Hôpital Universitaire Henri Mondor - Albert Chenevier, l'Institut de Biomedicina de Sevilla i l'IBiS/Hospital Universitari Virgen del Rocío/CSIC/Universitat de Sevilla.

Aranzazu González del Alba, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació "Systemic treatment of renal cell cancer: A comprehensive review" a la revista Cancer Treatment Reviews.

El càncer de ronyó representa al voltant d'un 5 % dels nous diagnòstics de càncer. La forma més comuna de càncer de ronyó sogeix de l'epiteli renal, anomenat carcinoma de cèl·lules renals (CCR). Aquesta entitat comprèn diferents sutipus histològics i mol·leculars. Desbloquejar la biologia molecular i citogenètica del CCR ha possibilitat el desenvolupament d'alguns agents orientats a millorar els resultats de tractament d'aquests pacients. Aquest article revisa tots els agents aprovats en l'actualitat per al tractament de CCR i parla de les molècules que s'aproximen. Per a cada agent, es presenten el mecanisme d'acció, el desenvolupament preclínic i clínic i els assajos en marxa, proveïnt d'una visió ampla de l'estat actual de la teràpia dirigida al CCR i dels possibles desenvolupaments futurs.

Referència de l'article
Sánchez-Gastaldo A, Kempf E, González del Alba A, Duran I. Systemic treatment of renal cell cancer: A comprehensive review. Cancer Treat Rev. 2017;60:77–89.
PubMed | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]