Categoria: Estudis i projectes

L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi europeu sobre l'educació materna en asma i el risc de la seva descendència de patir-la

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr 854L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi europeu en què es relaciona l'educació materna amb el risc de patir asma per part dels descendents. També hi han participat diferents centres europeus.

Maties Torrent, metge de Medicina Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Mother's education and offspring asthma risk in 10 European cohort studies" a la revista European Journal of Epidemiology.

L'asma té molta prevalença i típicament s'inicia a la infantesa, i s'està convertint en una malaltia de càrrega, encara que els factors de risc d'aquesta condició no són clars. Per arribar a entendre-ho, aquest estudi avaluava la cohort específica i el risc agrupat de l'educació materna sobre l'asma en infants amb edats compreses entre els 3-8 anys de 10 països europeus.

Referència de l'article
Lewis KM, Ruiz M, Goldblatt P, Morrison J, Porta D, Forastiere F, et al. Mother’s education and offspring asthma risk in 10 European cohort studies. Eur J Epidemiol. 27 sep 2017.
logo docusalut 16 Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]