Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa ha participat en un article sobre l'exposició al crom i la relació amb la malaltia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr14L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBaa) ha participat en la publicació d'un article, dins l'estudi PREDIMED, sobre l'exposició al crom i la relació amb la malaltia cardiovascular en pacients amb alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article publicat amb el títol "Chromium Exposure and Risk of Cardiovascular Disease in High Cardiovascular Risk Subjects - Nested Case-Control Study in the Prevention With Mediterranean Diet (PREDIMED) Study" a la revista Circulation Journal.

Les dades epidemiològiques sobre exposició al crom i el risc de malaltia cardiovascular encara són limitades. Els nivells de crom a les ungles del peu donen una mesura integrada en el temps que reflectia l'exposició al crom a llarg termini. Es va mesurar el nivell de crom a les ungles del peu per avaluar la hipòtesi que l'exposició al crom a llarg termini estava inversament associada a l'incident de malaltia cardiovascular en una població amb alt risc per malaltia cardiovascular.

Referència de l'article
Gutiérrez-Bedmar M, Martínez-González MÁ, Muñoz-Bravo C, Ruiz-Canela M, Mariscal A, Salas-Salvadó J, et al. Chromium Exposure and Risk of Cardiovascular Disease in High Cardiovascular Risk Subjects ― Nested Case-Control Study in the Prevention With Mediterranean Diet (PREDIMED) Study ―. Circ J. 2017;81(8):1183–90.
 logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]