Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Cardiologia de Son Espases participa en un article sobre els límits de la funció ventricular

Cardiologia de Son Espases participa en un article sobre els límits de la funció ventricular

cc epr486La Unitat de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre els límits de la funció ventricular. També hi han participat l'Institut d'Investigació de l'Hospital 12 d'Octubre, l'Academic Hospital of Parma i la Universitat Europea.

José Francisco Forteza Albertí, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en l'article amb el títol "Limits of ventricular function: from athlete's heart to a failing heart" a la revista Clinical Physiology and Functional Imaging.

L'interès en l'estudi de la funció ventricular ha augmentat considerablement en les darreres dècades. En aquesta revisió s'analitzen els valors extrems de la funció ventricular obtinguda amb una ecocardiografia de Doppler. Se centren sobretot en els paràmetres que s'han utilitzat al llarg de la història de l'ecocardiografia de Doppler per tal d'avaluar la funció ventricular esquerra i la funció diastòlica.

Referència de l'article

Forteza-Albertí JF, Sanchis-Gomar F, Lippi G, Cervellin G, Lucia A, Calderón-Montero FJ. Limits of ventricular function: from athlete’s heart to a failing heart. Clin Physiol Funct Imaging. 2017;37(6):549–57.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Asbjorn Stoylen / PwTDI / CC BYND 2.0 ]