Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Urologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'eficàcia de les soques de BCG per tractar el tumor vesical

Urologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'eficàcia de les soques de BCG per tractar el tumor vesical

epr175El Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre l'eficàcia i seguretat de les soques del bacil de Calmette-Guérin (BCG) per al tractament del tumor vesical. També hi han participat l'Hospital Universitari Basurto, l'Hospital Universitari Virgen de las Nieves, la Clínica Universitària de Navarra, l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, l'Hospital Clínic, l'Hospital Rio Hortega, el Complex Hospitalari Universitari de A Coruña, l'Hospital Universitari Central de Asturias, l'Hospital Morales Meseguer, l'Hospital Universitari Puerta de Hierro i l'Hospital Universitari 12 d'Octubre.

Xavier Brugarolas Rosselló, uròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Eficacia y seguridad de distintas cepas de BCG en el tratamiento del tumor vesical en práctica clínica habitual" a la revista Actas Urológicas Españolas.

L'evolució natural del tumor vesical no invasiu muscular és una recidiva amb un elevat percentatge de progressió. El BCG s'ha demostrat eficaç per disminuir aquests percentatges, però hi ha pocs estudis comparatius amb soques.

Referència de l'article

Unda-Urzaiz M, Cozar-Olmos JM, Miñana-Lopez B, Camarero-Jimenez J, Brugarolas-Rossello X, Zubiaur-Libano C, et al. Eficacia y seguridad de distintas cepas de BCG en el tratamiento del tumor vesical en práctica clínica habitual. Actas Urológicas Españolas. 30 Des 2017
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]