Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca ha participat en un assaig clínic comparatiu de l'eficàcia de les dosis altes de penicilina davant l'amoxicilina en el tractament de la PAC no complicada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr134El Centre de Salut Son Pisà ha participat en un assaig clínic controlat de no inferioritat sobre l'eficàcia de les dosis altes de penicilina davant l'amoxicilina en el tractament de la pneumònia adquirida en la comunitat no complicada (PAC).

També hi han participat el Centre de Salut Via Roma, el Centre de Salut La Marina, l'Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol, el Centre de Salut Jaume I, l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i el CIBER de Malalties Respiratòries (CIBERES).

Eugènia Carandell, metgessa de Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut Son Pisà, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Eficacia de dosis altas de penicilina frente a amoxicilina en el tratamiento de la neumonía no complicada adquirida en la comunidad en adultos. Ensayo clínico controlado de no inferioridad" a la revista Atención Primaria.

En alguns països la pneumònia adquirida en la comunitat es tracta amb penicilina. L'objectiu d'aquest article era avaluar si la penicilina V en dosis altes és igual d'efectiva que l'amoxicilina en dosis altes en la pneumònia adquirida en la comunitat no complicada.

Referència de l'article
Llor C, Pérez A, Carandell E, García-Sangenís A, Rezola J, Llorente M, et al. Eficacia de dosis altas de penicilina frente a amoxicilina en el tratamiento de la neumonía no complicada adquirida en la comunidad en adultos. Ensayo clínico controlado de no inferioridad. Aten Primaria. Oct 2017.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: V / Antibiotics / CC-by-sa-3.0 de ]