Categoria: Estudis i projectes

Cardiologia de Son Espases publica un article sobre endoarteritis de coartèria aòrtica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

mfb182El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre l'endoarteritis de coartèria aòrtica.

Pere Pericàs, Marta Noris Mora, Carlos Fernández Palomeque, Montse Massot Rubio, Andrés Grau Sepúlveda i Vicente Peral Disdier, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Aortic coarctation endarteritis: The importance of a systematic echocardiographic study" a la revista Journal of Cardiology Cases.

La coartació aòrtica determina una condició anatòmica favorable per al desenvolupament de l'endocarditis-endoarteritis a causad de la presència d'una alteració en la dinàmica del flux de la sang que afavoreix l'aparició del dany endotelial i de l'adhesió de microorganismes. En l'actualitat, l'endoarteritis de coartació aòrtica és una rara entitat causada per la detecció primerenca i el tractament quirúrgic del pacient portador de coartació aòrtica.

Es presenta un cas d'un pacient afectat d'una coartació aòrtica prèvia desconeguda, que va desenvolupar una endoarteritis infecciosa amb formació secundària d'aneurisma micòtic.

Referència de l'article
Pericas P, Noris Mora M, Fernández-Palomeque C, Massot Rubio M, Grau Sepulveda A, Peral Disdier V. Aortic coarctation endarteritis: The importance of a systematic echocardiographic study. J Cardiol Cases. Oct 2017.
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]