Categoria: Estudis i projectes

Oncologia de Son Espases i l'IdISBa participen en el III Simposi de Biòpsia Líquida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5819El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases va participar en el "III Simposio Biopsia Líquida: el camino a la oncología de la precisión", celebrat a Santiago de Compostel·la els dies 25, 26 i 27 de gener de 2018.

Aitor Azkárate, Margarita Mut i Magda Cordeiro, oncòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; Mónica Enver i Esther Martínez Font, investigadores de l'IdSIBa, han presentat el pòster amb el títol "Niveles de ctDNA por ddPCR en cáncer de pulmón de células no pequeñas: implementación en la práctica clínica".

Les tutores han estat Antònia Obrador Hevia i Josefa Terrasa Pons, oncòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases.

El càncer de pulmó és el segon tumor més freqüent  i la principal causa de mort per càncer. Entre el 15 i el 20 % del càncer de pulmó per cèl·lules no petites presenta la mutació del conductor en el domini EGFR. Com a malaltia progressiva, al voltant del 60 % d'aquests pacients portarà la mutació T790M. En els darrers anys, la biòpsia líquida ha sorgit com una prometedora eina per complementar les dades de les biòpsies tumorals. Però els PCR digitals podrien superar els PCR en temps real, els quals són un estàndard d'or en aquest context. La biòpsia líquida s'ha mostrat com a útil en diagnòstic primerencs, resposta de monitorització, detecció primerenca de la progressió de la malaltia i com a eina de pronòstic i predicció.

Programa del Simposi.

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Simposio Biopsia Líquida]