Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa participa en un estudi sobre l'associació de patrons plasmàtics dels lípids amb el RCV dins l'assaig PREDIMED

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'associació de patrons plasmàtics dels lípids amb el RCV dins l'assaig PREDIMED

epr1225L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdSIBa) ha participat en un estudi sobre l'associació de patrons plasmàtics dels lípids amb el risc cardiovascular (RCV) dins l'assaig PREDIMED. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article publicat amb el títol "Plasma lipidome patterns associated with cardiovascular risk in the PREDIMED trial: A case-cohort study" a la revista International Journal of Cardiology.

L'estudi de patrons plasmàtics dels lípids podria ajudar a caracteritzar millor els mecanismes moleculars subjacents en la malaltia cardiovascular. La identificació de nous biomarcadors lípids podrien donar a conèixer objectius futurs per a la prevenció i l'acostament a la innovació terapèutica. En el marc de l'assaig PREDIMED, l'objectiu de l'estudi era examinar l'associació de patrons de base dels lípids o els seus canvis amb el risc d'esdeveniments clínics cardiovasculars.

Referència de l'article

Razquin C, Liang L, Toledo E, Clish CB, Ruiz-Canela M, Zheng Y, et al. Plasma lipidome patterns associated with cardiovascular risk in the PREDIMED trial: A case-cohort study. Int J Cardiol. 2018;253:126–32.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]