Categoria: Estudis i projectes

El Laboratori Experimental de Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre els efectes neuropotectors dels flavonoides en l'Alzheimer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr318El Laboratori Experimental de l'Hospital Son Llàtzer ha publicat un article sobre els efectes neuroprotectors dels components flavonoides en la mort neuronal associats a la malaltia de l'Alzheimer. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears.

Silvia Tejada, investigadora del Laboratori Experimental de l'Hospital Son Llàtzer, ha publicat l'article amb el títol "Neuroprotective effects of flavonoid compounds on neuronal death associated to Alzheimer's disease" a la revista Current Medicinal Chemistry.

La malaltia d'Alzheimer és una patologia neurodegenerativa en augment relacionada amb l'edat en diferents societats. Alguns aspectes de la malaltia estan relacionats amb la pèrdua de les cèl·lules neuronals derivades per la formació de les plaques neurítiques extracel·lulars i l'aparició de cabdells neurofibril·lars intracel·lulars, que generen un estat inflamatori i oxidatiu. L'acumulació d'amiloides en les cèl·lules indueix els inhibidors, encara que els seus efectes encara són lluny de reduir o eliminar els problemes associats amb la patologia.

Referència de l'article
Sureda A, Xavier C, Tejada S. Neuroprotective effects of flavonoid compounds on neuronal death associated to Alzheimer’s disease. Curr Med Chem. 2017;25.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]