Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre la reducció de la sensibilitat al dolor després d'una teràpia somatosensorial en infants amb desordre de l'espectre autista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc sss3L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre la reducció de la sensibilitat al dolor després d'una teràpia somatosensorial en infants amb un desordre de l'espectre autista. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, el Brugmann University Hospital i la Université Catholique de Louvain.

Pedro Montoya, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Reduction of Pain Sensitivity after Somatosensory Therapy in Children with Autism Spectrum Disorders" a la revista Journal of Abnormal Child Psychology.

Els infants amb desordre de l'espectre autista (DEA) sovint presenten una disfunció somatosensorial que inclou una reactivitat anormal a l'estímul tàctil i una percepció alterada del dolor. Una teràpia basada en l'estímul somatosensorial ha resultat efectiva en la reducció de la sensibitat al dolor entre adults amb paràlisi cerebral. Aquest estudi vol explorar la influència de la teràpia somatosensorial en els paràmetres somatosensorials en infants amb DEA.

Referència de l'article
Riquelme I, Hatem SM, Montoya P. Reduction of Pain Sensitivity after Somatosensory Therapy in Children with Autism Spectrum Disorders. J Abnorm Child Psychol. 12 gen 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]