Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi de consens sobre indicadors de qualitat en el tractament de pacients amb trastorns relacionats amb la salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr174L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears ha participat en la publicació d'un estudi de consens sobre indicadors de qualitat en el tractament de pacients amb depressió, trastorn bipolar o esquizofrènia. També hi han participat l'IDIBAPS, l'IDiPaz, el Cibersam, la Universitat de Cádiz, la Universitat de Santiago Compostel·la, la Universitat de Barcelona i la Universitat Miguel Hernández.

Miquel Roca, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Indicadores de calidad en el tratamiento de pacientes con depresión, trastorno bipolar o esquizofrenia. Estudio de consenso" a la revista Revista de Psiquiatría y Salud Menta.

Es tracta d'un estudi basat en el consens d'especialistes en psiquiatria (6 en comitè de direcció i un panell de 43 psiquiatres de la sanitat pública). Després de revisar la literatura es va elaborar una proposta inicial de 44 indicadors per a depressió major, 42 per a esquizofrènia i 58 per a trastorn bipolar que, mitjançant estudi Delphi, va ser analitzada pels experts. La valoració d'aquests indicadors en succesives rondes va permetre descartar aquells amb menor grau de consens. Es van considerar la factibilitat, la sensibilitat i la rellevància clínica. L'estudi va ser realitzat entre els mesos de juliol de 2015 i març de 2016.

Referència de l'article
Bernardo M, de Dios C, Pérez V, Ignacio E, Serrano M, Vieta E, et al. Indicadores de calidad en el tratamiento de pacientes con depresión, trastorno bipolar o esquizofrenia. Estudio de consenso. Rev Psiquiatr y Salud Ment. Gen 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: rana ossama / All the troubles lie on his shoulder / CC-by-sa-2.0 ]