Categoria: Estudis i projectes

Urologia de Son Llàtzer participa en la publicació dels resultats de l'estudi multicèntric Iberian

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr729El Servei d'Urologia de l'Hospital Son Llàtzer ha participat en la publicació dels resultats de l'estudi multicèntric Iberian sobre el tractament per a l'estrès d'incontinència urinaria masculina amb el sistema transobturador ajustable masculí. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miguel Rebassa i Antoine Teyrouz, uròlegs de l'Hospital Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Treatment of male stress urinary incontinence with the adjustable transobturator male system: Outcomes of a multi-center Iberian study" a la revista Neurourology and Urodynamics.

L'objectiu era avaluar l'efectivitat i seguretat del sistema transobturador ajustable masculí (ATOMS) per a l'estrès d'incontinència urinaria masculina (SUI). Es va dur a terme un estudi retrospectiu multicèntric a nou institucions Iberian, per al qual es va utilitzar la base de dades aprovada per la junta per a 215 pacients intervinguts entre 2012 i 2017, sense exclusió. Es va avaluar l'estat d'incontinència, satisfacció del pacient, número i grau de complicacions (Clavien-Dindo) i factors que afecten al nivell de sequedat en l'ajustament. L'anàlisi multivariable va definir la població del millor nivell d'èxit. Finalment, es va avaluar la incontinència recurrent deguda a la fallada del dispositiu i/o explant i es va dur a terme la curva de durabilitat Kaplan-Meier.

Referència de l'article
Angulo JC, Cruz F, Esquinas C, Arance I, Manso M, Rodríguez A, et al. Treatment of male stress urinary incontinence with the adjustable transobturator male system: Outcomes of a multi-center Iberian study. Neurourol Urodyn. 9 Gen 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]