Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Primera patent internacional conjunta entre la UIB i l'IB-Salut

Primera patent internacional conjunta entre la UIB i l'IB-Salut

Diversos equips d’investigadors patenten l'ús del fitat, un antioxidant per prevenir la malaltia de la diabetis, sol o en combinació amb vitàmers B6, com a inhibidor de la formació d'AGE, uns composts relacionats amb les complicacions de la diabetis mellitus.

Equips investigadors

Un equip d'investigadors del grup de recerca en Litiasi Renal i Biomineralització i del grup de recerca en Reactivitat Molecular i Disseny de Fàrmacs de la Universitat de les Illes Balears, conjuntament amb els investigadors del grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de l'Hospital Son Llàtzer, tots ells membres de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa).

El grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de Son Llàtzer, està format per:

  • Lluís Masmiquel Comas.
  • Pilar Sanchis Cortés.
  • Rosmeri Rivera Irigoín.
  • Regina Fortuny Marquès.

Aquesta patent, resultat d'una recerca en què han participat investigadors de la UIB i del IB-Salut, és la primera que s'ha fet conjuntament entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) en el marc de l'IdISBa.

En un estudi fet pels investigadors de la UIB i de l'Hospital Son Llàtzer, l'administració de fitat a 40 pacients amb diabetis mellitus de tipus 2 va implicar un descens notable en la quantitat d'AGE circulants, així com en els indicadors típics de mesura de la glicació i de l'estrès oxidatiu. Per tant, la patent protegeix l'ús del fitat per a la prevenció de la formació d'AGE i de les patologies associades a la diabetis, de manera individual o en combinació amb altres composts naturals, com la piridoxamina, un derivat de la vitamina B6.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 05/02/2018]

[Foto: UIB]

Què en diu la premsa
*07/02/2018 noticiasmallorca.comLa UIB y el IbSalut registran una patente para prevenir el desarrollo de las complicaciones de la diabetes mellitus.
*07/02/2018 Diario de MallorcaUna patente de la UIB y el IB-Salut beneficiará a pacientes diabéticos.
*07/02/2018 Periódico de IbizaInvestigadores de la UIB y el IB-Salut patentan un producto para los diabéticos.