Categoria: Estudis i projectes

Dermatologia de Son Espases publica un article sobre la fototeràpia oral amb UVA d'una nina amb mastocitosi cutània nodular invalidant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5981El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat el cas d'una nina tractada amb fototeràpia oral amb radiació UVA amb mastocitosi cutània nodular invalidant.

Aniza Giacaman, Juan Escalas Taberner, Ana Bauzá Alonso i Ana Martín-Santiago, dermatòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Fototerapia oral con UVA en una niña de cuatro años con mastocitosis cutánea nodular invalidante" a la revista Medicina Cutánea Ibero-Latino-Americana.

La mastocitosi comprèn un grup heterogeni de trastorns caracteritzats per la proliferació i acumulació de mastòcits dins diversos òrgans, més comunament a la pell. El tractament de la mastocitosi cutània té com a objectiu reduir els símptomes i evitar els agents que precipiten l'alliberament del mediador, l'ús d'antihistamínics, glucocorticoides, cromoglicat de sodi i ketotifèn. S'ha demostrat que la fototeràpia amb UVA o UVB és eficaç en el control de la pruïja i les faves cutànies, així com en la reducció del número de mastòcits en la pell afectada, però fins ara hi ha pocs casos pediàtrics reportats en la literatura. Es presenta el cas d'una nina de quatre anys amb mastocitosi cutània nodular i símptomes sistèmics, amb resposta mínima a la teràpia anterior.

Referència de l'article
Giacaman A., Taberner J.E., Alonso A.B. M-SA. Fototerapia oral con UVA en una niña de cuatro años con mastocitosis cutánea nodular invalidante. Med Cutan Ibero Lat Am. 2017;45(3):237.
Text complet | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Medigraph]