Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes El Servei de Medicina Interna de Son Espases i l'IdISBa participen en el CROI 2018

El Servei de Medicina Interna de Son Espases i l'IdISBa participen en el CROI 2018

5994El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) van participar en la Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI), que es va celebrar a Boston del 4 al 7 de març de 2018.

Francisco Fanjul, Helem Haydee Vilchez, María Leyes, Antoni Campins, Maria Angeles Ribas, María Peñaranda, Javier Murillas, Luisa Martin, Angel Ríos, Meritxell Lopez Zamora, Jose Luis Valera i Melchor Riera, metges de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, hi van participar amb el pòster titulat "Progression of quantitative emphysema in HIV-infected Spanish cohort".

5994 1La prevalença de l'emfisema radiològic és més alt entre pacients que viuen amb el VIH (PLWH) i podria tener unes importants implicacions clíniques, com s'ha descrit l'emfisema s'associa amb l'augment de símptomes respiratoris, risc de neoplàsia pulmonar i mortalitat quan es compara amb poblacions no infectades. No hi ha estudis previs que descriguin la progressió radiològica de l'emfisema mesurat quantitativament. L'objectiu era informar de la progressió i analitzar els possibles factors de risc de la progressió accelerada.

[Font: Bibliosalut]

[Fotos: CROI / Francisco Fanjul]