Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IBSMIA publica un article sobre l'efectivitat d'un programa d'entrenament de pares i mares d'infants amb TDAH

L'IBSMIA publica un article sobre l'efectivitat d'un programa d'entrenament de pares i mares d'infants amb TDAH

epr1186L'Institut Balear de Salut Mendal de l'Infantesa i Adolescència (IBSMIA) de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una anàlisi de l'efectivitat d'un programa d'entrenament de pares i mares d'infants amb trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) a l'hospital. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears.

Esther Garreta, psicòloga de l'IBSMIA, i Teresa Jimeno, psiquiatra de l'IBSMIA, han publicat l'article amb el títol "Análisis de la efectividad de un programa de entrenamiento de padres de niños con TDAH en un ambiente hospitalario" a la revista Actas Españolas de Psiquiatría.

En els casos d'infants amb TDAH es recomanen tractaments combinats amb intervencions psicoeducatives, farmacològiques i programes d'entrenament per a pares i mares. Aquests programes han demostrat eficàcia en l'àmbit experimental, però hi ha poques dades d'efectivitat i viabilitat en l'àmbit professional. L'objectiu de l'estudi és analitzar l'efectivitat d'un programa per a pares i mares aplicat en l'àmbit hospitalari per millorar les conductes internalitzades, externalitzades i els estils de criança en una mostra d'infants amb TDAH.

Referència de l'article

Garreta E, Jimeno T, Servera M. Analysis of the effectiveness of a training program for parents of children with ADHD in a hospital environment. Actas Esp Psiquiatr. 2018;46(1):21–8.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]