Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa participen en un article sobre l'efecte de la llei d'espais lliures de fum en asma i MC a l'atenció primària

Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa participen en un article sobre l'efecte de la llei d'espais lliures de fum en asma i MC a l'atenció primària

ins epr456La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'efecte de la legislació sobre espais lliures de fum en l'asma i la malaltia coronària (MC) en pacients de l'atenció primària espanyola. També hi han participat el Centre d'Atenció Primària Florida Nord, l'IDIAP Jordi Gol, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i el Consultori de Barásoain (Equip d'Atenció Primària de Tafalla).

Joana Ripoll, tècnica de gestió del Gabinet Tècnic d'Atenció Primària de Mallorca, i Joan Llobera, metge del Gabinet Tècnic d'Atenció Primària de Mallorca, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of comprehensive smoke-free legislation on asthma and coronary disease trends in Spanish primary care patients" a la revista European Journal of Public Health.

Es volia examinar l'impacte de la legislació global sobre espais lliures de fum (Llei 42/2010) en la incidència i prevalença d'asma en adults i malaltia coronària en pacients de l'atenció primària de tres regions espanyoles, en general i estratificats per sexe.

Referència de l'article

Rando-Matos Y, Pons-Vigués M, Rodriguez-Blanco T, Ripoll J, Llobera J, Morán J, et al. Effect of comprehensive smoke-free legislation on asthma and coronary disease trends in Spanish primary care patients. Eur J Public Health. 1 feb 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer. Servei de Cardiologia. José María Gámez]