Categoria: Estudis i projectes

Medicina Intensiva de Can Misses publica una revisió sobre el traspàs d'informació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins mcm9El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un article sobre el traspàs de la informació a Medicina Intensiva. També hi han participat l'Hospital Universitari Joan XXIII, l'Hospital Universitari 12 d'Octubre, l'Hospital Universitari de Henares, l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla, l'Hospital Universitari Donostia, l'Hospital Universitari General de Castelló, l'Hospital Universitari Río Hortega, l'Hospital Universitari Santa Lucía, l'Hospital Universitari La Paz-Carlos III/IdiPAZ, l'Hospital de Terrassa i l'Hospital Universitari de Torrejón.

Paz Merino de Cos, metgessa de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Traspaso de información en Medicina Intensiva" a la revista Medicina Intensiva.

El traspàs d'informació és una tasca freqüent i complexa que duu implícit el traspàs de la responsabilitat de la cura del pacient. Les deficiències en aquest procés s'associen a importants bretxes en seguretat clínica i insatisfacció de pacients i professionals. Els esforços per estandarditzar el traspàs d'informació s'han incrementat en els darrers anys, i han aparegut eines mnemotècniques. Globalment, les pràctiques locals de traspàs d'informació són heterogènies i el nivell de formació és baix.

L'objectiu d'aquesta revisió és emfatitzar la importància del traspàs d'informació i donar una estructura metodològica que afavoreixi el traspàs d'informació efectiu a les unitats de cures intensives, reduint el risc associat a aquest procés. Específicament, es fa referència al traspàs d'informació durant els canvis de guàrdia i els torns d'infermeria, durant el trasllat dels pacients a altres àrees diagnòstiques i terapèutiques i en el moment d'alta de la UCI. També es contemplen les situacions d'urgència i s'assenyala la potencial participació de pacients i familiars. Finalment, es proposen fórmules per a la mesura de la qualitat i es mencionen possibles millores en aquest procés, especialment en l'àmbit de la formació.

Referència de l'article
Sirgo Rodríguez G, Chico Fernández M, Gordo Vidal F, García Arias M, Holanda Peña MS, Azcarate Ayerdi B, et al. Traspaso de información en Medicina Intensiva. Med Intensiva. 2018;42(3):168–79.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]