Categoria: Estudis i projectes

Neurologia de Son Espases publica un article sobre l'índex MUNIX

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr493El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre la derivació de l'índex del número d'unitats motores (MUNIX) de la relació entre l'àrea i la potència de l'electromiograma de superfície.

Francesc Miralles, neuròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol "Motor unit number index (MUNIX) derivation from the relationship between the area and power of surface electromyogram: a computer simulation and clinical study" a la revista .

L'índex del número d'unitats motores (MUNIX) és una tècnica basada en l'electromiograma de superfície (sEMG) que està guanyant acceptació com a monitorització de la pèrdua neuronal motora, perquè és fiable i produeix menys molèsties que altres tècniques electrodiagnòstiques que tenen el mateix propòsit. MUNIX assumeix que la relació entre l'àrea de sEMG obtinguda a nivells d'activació muscular en augment d'una variable anomenada "recompte de cas ideal d'unitats motores" (ICMUC), definit com el producte d'una ràtio entre l'àrea i el poder del component muscular d'acció potencial (CMAP) pel qual el sEMG es descrit pel descens del poder funcional. Així i tot, la raó d'aquest comportament no es coneix. L'objectiu d'aquest treball és investigar si la definició de MUNIX podria derivar de les propietats més bàsiques del sEMG.

Referència de l'article
Miralles F. Motor unit number index (MUNIX) derivation from the relationship between the area and power of surface electromyogram: a computer simulation and clinical study. J Neural Eng; 9 Feb 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Francesc Miralles]