Categoria: Estudis i projectes

Hematologia i Oncologia de Son Espases participen en la fase II de l'assaig del GEIS per al tractament de l'osteosarcoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

mfb180Els serveis d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en l'assaig en fase II del Grup Espanyol per a la Investigació en Sarcoma (GEIS) en el tractament amb gemcitabina més sirolimús recurrent i progressió dels pacients d'osteosarcoma després de quimioteràpia estàndard. També hi han participat diferents centres membres del grup GEIS.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Pablo Luna, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Gemcitabine plus sirolimus for relapsed and progressing osteosarcoma patients after standard chemotherapy: a multicenter, single-arm phase II trial of Spanish Group for Research on Sarcoma (GEIS)" a la revista Annals of Oncology

Els pacients amb osteosarcoma irreversible recurrent representen una necessitat desconeguda, així que es necessiten tractaments sistèmics actius i segurs. El receptor de mort de la superfície cel·lular de Fas i l'objectiu de mamífers de les vies de rapamicina estan implicades en l'evolució de l'osteosarcoma. Es va tenir una experiència preclínica i clínica amb l'esquema que té com a objectiu els dos camins. Per això, es va dissenyar un assaig fase II amb gemcitibina més rapamicina, per determinar l'eficàcia i seguretat, en aquest subconjunt de pacients.

Referència de l'article
Martin-Broto J, Redondo A, Valverde C, Vaz MA, Mora J, Garcia del Muro X, et al. Gemcitabine plus sirolimus for relapsed and progressing osteosarcoma patients after standard chemotherapy: a multicenter, single-arm phase II trial of Spanish Group for Research on Sarcoma (GEIS). Ann Oncol. 2017;28(12):2994-9.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]