Categoria: Estudis i projectes

Neurologia del Mateu Orfila participa en la publicació d'un estudi sobre debilitat aïllada de cintures

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr19El Servei de Neurologia de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en un article sobre l'ampliació de l'espectre fenotípic de la mutació MERRF 8344A>G del ADN mitocondrial. També hi han participat l'Hospital San Pedro, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitari Central d'Astúries, l'Hospital Vall d'Hebron i el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares (CIBERER).

Pilar Casquero, neuròloga de l'Hospital Mateu Orfila, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Debilidad aislada de cinturas: ampliación del espectro fenotípico de la mutación MERRF 8344A>G del ADN mitocondrial" a la Revista de Neurología.

El diagnòstic diferencial dels trastorns que cursen amb debilitat de cintures d'inici en l'edat adulta és ample i inclou malalties de neurona motora, unió neuromuscular o múscul. La mutació m.8344A>G del gen MTTK de l'ADN mitocondrial sol presentar-se amb afectació de múltiples òrgans associada o no a una debilitat de cintures. No s'han descrit fins al moment casos de debilitat aïllada de cintures com a símptoma de presentació d'aquesta mutació.

Referència de l'article
Erdocia-Goni A, Alonso-Jimenez A, Ramon-Carbajo C, Garcia-Arumi E, Casquero P, Gallardo E, et al. Debilidad aislada de cinturas: ampliación del espectro fenotípico de la mutación MERRF 8344A>G del ADN mitocondrial. Rev Neurol. 2018;66(8):268-70.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Mateu Orfila]