Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Medicina Intensiva de Son Llàtzer i Son Espases publiquen un assaig aleatori sobre l'administració d'acetazolamida i la durada de la ventilació en MPOC i hipoventilació per obesitat

Medicina Intensiva de Son Llàtzer i Son Espases publiquen un assaig aleatori sobre l'administració d'acetazolamida i la durada de la ventilació en MPOC i hipoventilació per obesitat

ins epr119Els serveis de Medicina Intensiva dels hospitals universitaris Son Llàtzer i Son Espases han publicat les dades d'un assaig aleatori sobre els efectes de l'administració primerenca de l'acetazolamida en la durada de la ventilació mecànica en pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) o síndrome d'hipoventilació per obesitat amb alcalosi metabòlica. També hi han participat l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitari Torrejón de Ardoz, l'Hospital Moisès Broggi i l'Hospital Sant Joan de Reus.

Gemma Rialp Cervera, metgessa de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Joan M. Raurich Puigdevall, metge de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effects of early administration of acetazolamide on the duration of mechanical ventilation in patients with chronic obstructive pulmonary disease or obesity-hypoventilation syndrome with metabolic alkalosis. A randomized trial" a la revista Pulmonary Pharmacology & Therapeutics.

L'alcalosi metabòlica inhibeix la circulació respiratòria i pot endarrerir el deslletament de la ventilació mecànica. L'alcalosi metabòlica és comú en pacients retenidors de CO2 que necessiten ventilació mecànica. L'acetazolamida disminueix la concentració de bicarbonat sèric i estimula la circulació respiratòria. Aquest estudi avalúa els efectes de l'acetazolamida en la durada de la ventilació mecànica en pacients intubats amb alcalosi metabòlica i MPOC o síndrome d'hipoventilació per obesitat amb fallada respiratòria aguda.

Referència de l'article

Rialp Cervera G, Raurich Puigdevall JM, Morán Chorro I, Martín Delgado MC, Heras la Calle G, Mas Serra A, et al. Effects of early administration of acetazolamide on the duration of mechanical ventilation in patients with chronic obstructive pulmonary disease or obesity-hypoventilation syndrome with metabolic alkalosis. A randomized trial. Pulm Pharmacol Ther. 2017;44:30-7.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]