Categoria: Estudis i projectes

Cures Intensives Pediàtriques de Son Espases participa en l'elaboració de la guia d'ingrés, alta i triatge per a les UCI pediàtriques espanyoles

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr351La Secció de Cures Intensives Pediàtriques l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les guies d'ingrés, alta i triatge per a les unitats de cures intensives pediàtriques a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Carlos de Carlos Vicente, pediatre de la Secció de Cures Intensives Pediàtriques l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Guías de ingreso, alta y triage para las unidades de cuidados intensivos pediátricos en España" en la revista Medicina Intensiva.

Les unitats de cures intensives pediàtriques (UCIP) són una unitats físiques assistencials hospitalàries independents especialment dissenyades per al tractament de pacients pediàtrics els quals, degut a la seva gravetat o condicions potencialment letals, requereixen observació i assistència mèdica intensiva integral i contínua per un equip mèdic que hagi obtingut comptència especial en medicina intensiva pediàtrica. L'aplicació oportuna de teràpia als pacients crítics redueix la mortalitat, el temps d'estada i els costs assistencials.

Amb els objectius de respectar el dret de l'infant fins al gaudi del més alt nivell possible de salut i de serveis per al tractament de les malalties i la rehabilitació de la salud i garantir la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients pediàtrics crítics, l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), la Societat Espanyola de Cures Intensvies Pediàtriques (SECIP) i la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) han desenvolupat i aprovat les guies d'ingrés, alta i triatge per a les UCIP a Espanya. Mitjançant l'aplicació d'aquestes guies es pot optimitzar l'ús de les UCIP espanyoles de forma que els pacients pediàtrics rebin el nivell de cures mèdiques més apropiat per a la seva situació clínica.

Referència de l'article
de la Oliva P, Cambra-Lasaosa FJ, Quintana-Díaz M, Rey-Galán C, Sánchez-Díaz JI, Martín-Delgado MC, et al. Guias de ingreso, alta y triage para las unidades de cuidados intensivos pediátricos en España. Med Intensiva. 2018;42(4):235-46.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]