Categoria: Estudis i projectes

Un infermer de Son Espases ha publicat un article sobre l'activació del Codi Ictus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

mfb86Un infermer de la Unitat de Medicina Intensiva Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre el procés assistencial en l'accident vascular cerebral agut. També hi ha participat l'Hospital Regional de Màlaga.

Ismael Andrades, infermer de la UCI Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol "Proceso asistencial en el accidente cerebrovascular agudo Activación del código ictus. Caso clínico" a la Revista de Enfermería Rol. També hi ha participat Luis Miguel Arroyo Ruiz, graduat en Infermeria per la Universitat de Còrdova i infermer de Medicina Intensiva de l'Hospital Regional de Màlaga.

L'accident vascular cerebral s'ha convertit en un dels motius d'assistència més freqüents i d'extrema gravetat en els serveis d'urgències. Requereix una atenció immediata i coordinada per tractar de restablir la perfusió cerebral amb la major rapidesa possible i permetre així que el pacient recuperi les seves funcions reduint el temps d'isquèmia cerebral. El Codi Ictus (CI) és un protocol que permet la coordinació intra i interhospitalària en la qual els professionals es coordinen i actuen de manera ràpida per realitzar un diagnòstic adequat i proporcionar un tractament primerenc que permeti aconseguir majors beneficis per al pacient. Aquest article exposa un cas clínic per verificar quin és el procés assistencial que segueix el pacient amb ictus isquèmic des que l'atenen al domicili fins que rep el tractament definitiu.

Referència de l'article
Arroyo LM; Andrades González I. Proceso asistencial en el accidente cerebrovascular agudo. Activación del código ictus. Caso clínico. Rev Rol Enfermería. 2018;4(5).

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]