Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa i Son Espases participen en un estudi per analitzar la relació de la MedDiet i l'exercici en pacients grans

L'IdISBa i Son Espases participen en un estudi per analitzar la relació de la MedDiet i l'exercici en pacients grans

ins epr450L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'una part de l'estudi PREDIMED sobre l'associació de l'activitat física i l'adhesió a la dieta mediterrània amb les causes de mortalitat en pacients grans. També hi han participat diferents centres espanyols que contribueixen en l'estudi PREDIMED.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article publicat amb el títol "Multiple approaches to associations of physical activity and adherence to the Mediterranean diet with all-cause mortality in older adults: the PREvención con DIeta MEDiterránea study" a la revista European Journal of Nutrition.

Encara que l'evidència indica que tant l'activitat física com l'adhesió a la ditera mediterrània (MedDiet) redueixen les causes de mortalitat, no es coneixen les intensitats òptimes de l'activitat física i els seus efectes combinats amb la MedDiet en pacients grans. Es van avaluar les associacions separades i combinades amb l'activitat física en el temps lliure i l'adhesió a la MedDiet amb totes les causes de mortalitat.

Referència de l'article

Cárdenas-Fuentes G, Subirana I, Martinez-Gonzalez MA, Salas-Salvadó J, Corella D, Estruch R, et al. Multiple approaches to associations of physical activity and adherence to the Mediterranean diet with all-cause mortality in older adults: the PREvención con DIeta MEDiterránea study. Eur J Nutr. 25 abril 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Camp Redó]