Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Son Espases, Son Llàtzer i l'IdISBa publiquen un article sobre la metamfetamina en matrius biològiques per detectar l'exposició prenatal

Son Espases, Son Llàtzer i l'IdISBa publiquen un article sobre la metamfetamina en matrius biològiques per detectar l'exposició prenatal

epr977La Divisió de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Espases, el Departament d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i la Unitat de Toxicologia Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la quantificació de metamfetamina "Shabu" en matrius biològiques per detectar l'exposició prenatal. També hi han participat el Department for Anti-Drug Policies (DPA) i el Drug Testing Consultants.

Pilar Jarque i Antònia Roca, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases; Isabel Gomila Muñiz, facultativa d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; i Bernardino Barceló facultatiu de la Unitat de Toxicologia Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Quantification of Methamphetamine «Shabu» in biological matrices to detect prenatal exposure: A case report and a literature review" a la revista Current Pharmaceutical Biotechnology.

L'ús incorrecte de metamfetamina representa un augment del problema de salut pública global. El seu consum durant l'embaràs es converteix en un problema rellevant des que té conseqüències clíniques per a la salut infantil i la dona embarassada. Tot i això, només hi ha dades en la literatura que inclouen resultats analítics a les matrius utilitzades per detectar l'exposició prenatal.

Referència de l'article

Jarque P, Roca A, Gomila I, Noce V, Barcelo BB, Klein J. Quantification of Methamphetamine «Shabu» in biological matrices to detect prenatal exposure: A case report and a literature review. Curr Pharm Biotechnol. 2018;19.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sara Farràs]