Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca i Son Espases publiquen un article sobre la relació entre la pèrdua de pes dels infants i l'alletament matern

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr400Professionals del Centre de Salut de La Vileta i del Centre de Salut Emili Darder, i la Unitat d'Endocrinologia Pediàtrica i la Unitat de Biologia Molecular de la Divisió d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre l'impacte de la pèrdua de pes en néixer a l'hospital en els resultats a curt i mitjà termini de l'alletament matern.

Sergi Verd, pediatre del Centre de Salut La Vileta; Diego de Sotto, endocrinòleg pediatre de l'Hospital Universitari Son Espases; Consuelo Fernández, comare del Centre de Salut Emili Darder; i Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Impact of in-hospital birth weight loss on short and medium term breastfeeding outcomes" a la revista International Breastfeeding Journal.

La definició del límit inferior de seguretat entre nounats alimentats exclusivament per alletament matern és arbitrari. Malgrat això, en casos de gran pèrdua de pes a l'hospital, l'adequació de l'alletament matern és immediatament questionada.

L'objectiu d'aquest estudi era examinar la relació entre la pèrdua de pes a l'alta hospitalària, quan els infants estan preparats per anar a casa, i l'eventual cessament de l'alletament matern exclusiu des del naixement.

Referència de l'article
Verd S, de Sotto D, Fernández C, Gutiérrez A. Impact of in-hospital birth weight loss on short and medium term breastfeeding outcomes. Int Breastfeed J. 2018;13(1):25.
logo docusalut 16Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Bridget Coila / Holding Hands With a Newborn Baby / CC BY-ND 2.0 ]