Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes El Laboratori de Son Espases participa en un estudi sobre l'estabilitat de les mostres de laboratori

El Laboratori de Son Espases participa en un estudi sobre l'estabilitat de les mostres de laboratori

epr121El Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases participa en un article sobre l'estabilitat de les mostres de laboratori. També hi han participat diferents hospitals espanyols.

Josep Miquel Bauçà, facultatiu del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Laboratory sample stability. Is it possible to define a consensus stability function? An example of five blood magnitudes" a la revista Clinical Chemistry and Laboratory Medicine.

El límit de l'estabilitat d'un anàlit en una mostra biològica es pot definir com el temps requerit fins que una propietat mesurada adquereix el biaix més alt que una especificació definida. Diferents estudis avaluen l'estabilitat i presenten recomanacions dels límits de l'estabilitat, però les diferències entre ells són freqüents. L'objectiu d'aquest estudi era classificar i graduar un conjunt d'estudis bibliogràfics sobre l'estabilitat de cinc mesures comunes de sang i posteriorment generar un consens de la funció d'estabilitat.

Referència de l'article

Gómez Rioja R, Martínez Espartosa D, Segovia M, Ibarz M, Llopis MA, Bauça JM, et al. Laboratory sample stability. Is it possible to define a consensus stability function? An example of five blood magnitudes. Clin Chem Lab Med. 2018;0(0).
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]