Categoria: Estudis i projectes

L'Hospital Can Misses participa en un article sobre l'estètica empírica transcultural

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr844L'Hospital Can Misses ha participat en un article sobre l'estètica empírica transcultural. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears i el CSIC.

Víctor Gallardo, metge de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cross-cultural empirical aesthetics" a la revista Progress in Brain Research.

L'estètica empírica transcultural cerca determinar si els processos psicològics sota les preferències estètiques són universals. Es volia fer una revisió críticia sobre l'origen del camp, desenvolupament i estat actual. L'objectiu era avaluar l'evidència i separar què és coneix actualment sobre el que és assumit. Es va concloure que l'evidència mostra que la gent de diferents cultures basa les seves preferències estètiques en un conjunt comú de característiques formals, que inclouen la simetria, la complexitat, la proporció, el contorn, la brillantor i el contrast. La raó d'aquestes característiques comunes és que la preferència estètica sorgeix de la percepció bàsica i dels processos de valoració que són comuns en tots els humans i en altres animals.

Referència de l'article
Che J, Sun X, Gallardo V, Nadal M. Cross-cultural empirical aesthetics. Prog Brain Res. 2018;237:77-103.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]