Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa participa en un estudi sobre la densitat ED i els canvis de pes als 3 anys dins l'assaig PREDIMED

L'IdISBa participa en un estudi sobre la densitat ED i els canvis de pes als 3 anys dins l'assaig PREDIMED

epr1192L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre la densitat energètica dietètica (ED) i els canvis de pes als 3 anys dins l'assaig PREDIMED. També hi han participat diferents centres espanyols que contribueixen en l'estudi PREDIMED.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Dietary energy density and body weight changes after 3 years in the PREDIMED study" publicat a la revista International Journal of Food Sciences and Nutrition.

L'associació de la densitat energètica dietètica i el sobrepès no és clara en la literatura. L'objectiu era estudiar en 4.259 participants de l'assaig PREDIMED si un augment de la densitat energètica dietètica, basat en una major adherència a un patró dietètic mediterrani, s'associava a un augment de pes als 3 anys.

Referència de l'article

Razquin C, Sanchez-Tainta A, Salas-Salvadó J, Buil-Cosiales P, Corella D, Fito M, et al. Dietary energy density and body weight changes after 3 years in the PREDIMED study. Int J Food Sci Nutr. 2017;68(7):865-72.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]