Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa participa en un estudi sobre els beneficis dels carotenoides en la salut

L'IdISBa participa en un estudi sobre els beneficis dels carotenoides en la salut

epr325L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en un esutdi sobre metabolisme, biotecnologia i beneficis per a la nutrició i la salut dels carotenoides. També hi han participat diferents centres espanyols.

Andreu Palou i Joan Ribot, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "A global perspective on carotenoids: Metabolism, biotechnology, and benefits for nutrition and health" a la revista Progress in Lipid Research.

Els carotenoides són components isoprenoides lipofílics sintetitzats per tots els organismes fotosintètics i alguns procariotes no-fotosintètics i fongs. Amb algunes notables excepcions, els animals (incloent els humans) no produeixen carotenoides de novo, però els prenen a les seves dietes. Els sistemes carotenoides fotosintètics són esencials per a la fotoprotecció contra l'excés de llum i contribueixen a la recollida de llum, però potser es coneixen més per les seves propietats, com ara la pigmentació natural en el rang groc i vermell. Els carotenoides es poden associar als àcids grassos, sucres, proteïnes o altres components que poden canviar les seves propietats físiques i químiques i influir en els seus rols biològics. A més, l'escletxa oxidativa dels carotenoides produeix petites molècules com els apocarotenoides, alguns dels quals són importants pigments i components volàtils. El trencament enzimàtic dels carotenoides pot també produir molècules biològicament actives, en plantes i en animals. Tant els carotenoides com els seus productes d'escissió enzimàtica estan associats amb altres processos que tenen un impacte positiu en la salut humana. Els carotenoides són àmpliament utilitzats en la indústria alimentària, en additius alimentaris i suplements. Aquesta revisió, aportada per científics de diferents disciplines complementàries relacionades amb la investigació en carotenoides, cobreix els avenços recents i proporciona una perspectiva per a futures direccions sobre els temes del metabolisme dels carotenoides, la biotecnologia i els beneficis nutricionals i de salut.

Referència de l'article

Rodriguez-Concepcion M, Avalos J, Bonet ML, Boronat A, Gomez-Gomez L, Hornero-Mendez D, et al. A global perspective on carotenoids: Metabolism, biotechnology, and benefits for nutrition and health. Prog Lipid Res. 2018;70:62-93.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]