Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Pneumologia de Son Espases participa en un estudi sobre els efectes de la pirfenidona i la rapamicina en la FPI

Pneumologia de Son Espases participa en un estudi sobre els efectes de la pirfenidona i la rapamicina en la FPI

epr1246El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre els efectes antifibròtics de la pirfenidona i la rapamicina en els fibroplasts de la fibrosi pulmonar idiopàtica i les cèl·lules epitelials alveolars humanes. També hi han participat l'Hospital de Bellvitge, la Universitat de Barcelona, el CIBERES i l'IDIBELL.

Ernest Sala Llinàs, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Anti-fibrotic effects of pirfenidone and rapamycin in primary IPF fibroblasts and human alveolar epithelial cells" a la revista .

S'ha demostrat que la pirfenidona, un tractament pleiotròpic antifibròtic, redueix la progressió de la fibrosi pulmonar idiopàtica (FPI), una malaltia del pulmó fatal i devastadora. La rapamicina, un inhibidor de la proliferació dels fibroblasts, podria ser un potencial medicament antifibròtic per millorar els efectes de la pirfenidona.

Referència de l'article

Molina-Molina M, Machahua-Huamani C, Vicens-Zygmunt V, Llatjós R, Escobar I, Sala-Llinas E, et al. Anti-fibrotic effects of pirfenidone and rapamycin in primary IPF fibroblasts and human alveolar epithelial cells. BMC Pulm Med. 27 desembre 2018;18(1):63.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

 [Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]