Categoria: Estudis i projectes

Otorinolaringologia i Urgències de Son Espases publiquen un article sobre l'eficàcia de les maniobres de reposicionament canalicular en el vertigen posicional paroxístic benigne

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

mfb218Els serveis d'Otorinolaringologia i Patologia Cervicofacial i d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article en què s'analitzen 176 casos tractats a l'Hospital per vertigen posicional paroxístic benigne.

Claudio Carnevale, Diego J. Arancibia-Tagle, Elena Rizzo-Riera, Guillermo Til-Perez, Pedro L. Sarría-Echegaray, Julio J. Rama-Lopez, Santiago Quer-Canuta, Manuel D. Tomas-Barberana, ortorinolaringòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i German Fermin-Gamero, metge d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Eficacia de las maniobras de reposicionamiento canalicular en el vértigo posicional paroxístico benigno: revisión de 176 casos tratados en un centro hospitalario de tercer nivel" a la revista Acta Otorrinolaringológica Española.

El vertigen posicional paroxístic benigne és l'entitat més freqüent dins dels vertigens d'origen perifèric. L'objectiu d'aquest treball és revisar els resultats obtinguts amb les diferents maniobres de reposicionament canalicular específiques per a cada tipus de canal semicircular afectat i avaluar els possibles factors de risc relacionats amb un pitjor pronòstic.

Referència de l'article
Carnevale C, Arancibia-Tagle DJ, Rizzo-Riera E, Til-Perez G, Sarría-Echegaray PL, Rama-Lopez JJ, et al. Eficacia de las maniobras de reposicionamiento canalicular en el vértigo posicional paroxístico benigno: revisión de 176 casos tratados en un centro hospitalario de tercer nivel. Acta Otorrinolaringológica Española. 2018;69(4):201-7.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]