Categoria: Estudis i projectes

Hematologia de Son Llàtzer participa en un assaig sobre l'eficàcia de l'asparaginasa nadiua o pegilada en el tractament de la leucèmia aguda limfoblàstica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins mfb84El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'eficàcia i la seguretat de l'Escherichia coli asparaginasa nadiua versus pegilada per al tractament d'adults amb alt risc de leucèmia limfoblàstica aguda amb cromosoma negatiu de Philadelphia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antònia Cladera, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efficacy and safety of native versus pegylated Escherichia coli asparaginase for treatment of adults with high-risk, Philadelphia chromosome-negative acute lymphoblastic leukemia" a la revista Leukemia & Lymphoma.

L'asparaginasa (ESP) nadiua o pegilada (PEG) s'utilitza normalment per al tractament de la leucèmia aguda limfoblàstica (LAL), però s'ha comparat poc en el mateix assaig en pacients adults. ESP-PEG administrades d'acord amb la disponibilitat en cada centre es van avaluar prospectivament en adults amb alt risc de LAL. 91 pacients van rebre ESP nadiua i 35 ESP-PEG en inducció. No es van observar diferències significatives en toxicitat grau 3-4 en el periode d'inducció, encara que es va veure una tendència a una major toxicitat en pacients amb PER-ASP. En aquest assaig el tipus d'ASP no va influir en la resposta del pacient ni en el resultat.

Referència de l'article
Ribera J-M, Morgades M, Montesinos P, Martino R, Barba P, Soria B, et al. Efficacy and safety of native versus pegylated Escherichia coli asparaginase for treatment of adults with high-risk, Philadelphia chromosome-negative acute lymphoblastic leukemia. Leuk Lymphoma. 2018;59(7):1634-43.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]