Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre consum de productes lactis fermentats en una població amb alt RCV i perfil cardio-metabòlic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr967L'Institut d'Investigació de les Illes Balears ha participat en una cohort mediterrània amb alt risc cardiovascular sobre el consum de productes lactis fermentats, qualitat de la dieta i el perfil cardio-metabòlic. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera i Miguel Delgado Rodríguez, investigadors de l'IdISBa, varen participar en la publicació de l'article amb el títol "Fermented dairy products, diet quality, and cardio-metabolic profile of a Mediterranean cohort at high cardiovascular risk" a la revista Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.

Els productes lactis fermentats s'han associat amb una millora de la qualitat de la dieta i del perfil cardio-metabòlic. Però, en les poblacions mediterrànies, aquestes associacions no s'han caracteritzat correctament. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar la qualitat de la dieta i les associacions entre el consum total dels productes lactis fermentats i els seus subtipus i la prevalença dels components de la síndrome metabòlica en una població mediterrània amb un alt risc cardiovascular.

Referència de l'article
Mena-Sánchez G, Babio N, Martínez-González MÁ, Corella D, Schröder H, Vioque J, et al. Fermented dairy products, diet quality, and cardio–metabolic profile of a Mediterranean cohort at high cardiovascular risk. Nutr Metab Cardiovasc Dis. Maig 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]