Categoria: Estudis i projectes

Pneumologia de Son Espases i l'IdISBa participen en l'estudi EPISCAN II

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr375El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un nou estudi sobre la prevalença de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Borja Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Nuevo estudio sobre la prevalencia de la EPOC en España: resumen del protocolo EPISCAN II, 10 años después de EPISCAN" a la revista Archivos de Bronconeumología.

L'any 2007 l'estudi EPISCAN va actualizar els resultats d'IBERPOC de 1997. Degut als canvis demogràfics i a l'exposició als factors de risc, és important actualitzar les dades de prevalença i determinants de la MPOC de forma periòdica. Aquest article resumeix el protocol i les eines de l'EPISCAN II.

Referència de l'article
Alfageme I, de Lucas P, Ancochea J, Miravitlles M, Soler-Cataluña JJ, García-Río F, et al. Nuevo estudio sobre la prevalencia de la EPOC en España: resumen del protocolo EPISCAN II, 10 años después de EPISCAN. Arch Bronconeumol. Juliol 2018.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: James Lumb / People / CC BY-ND 2.0 ]