Categoria: Estudis i projectes

El Laboratori de Son Espases i l'IdISBa han publicat un article sobre l'escletxa negativa d'anió en un jove amb epilèpsia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr511El Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre una escletxa negativa d'anió en un adolescent amb epilèpsia.

Laura Molina, Laura Valiña, Ana Rubio-Alaejos, Cristina Gómez, facultatives del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases; i Josep Miquel Bauçà, facultatiu del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol " Negative Anion Gap in a Teenager with Epilepsy" a la revista Clinical Chemistry.

Es presenta el cas d'un pacient de 15 anys diagnosticat de síndrome de Dravet (epilèpsia mioclònica severa en els infants) i deteriorament cognitiu tractat amb topiramat, valproat i levetiracetam. Com a conseqüència d'haver patit diferents crisis epilèptiques, es va afegir bromur de potassi al seu règim de medicació. El nombre de crisis va disminuir, però, com que es va informar de cansament, es va dur a terme una rutina d'anàlisis bioquímiques.

Referència de l'article
Molina L, Valiña L, Rubio-Alaejos A, Gómez C, Bauça JM. Negative Anion Gap in a Teenager with Epilepsy. Clin Chem. 28 juliol 2018;64(7):1127-8.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]