Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Cirurgia de Manacor i Atenció Primària de Mallorca publiquen un article sobre una intussuscepció intestinal inversa després d'un bypass gàstric

Cirurgia de Manacor i Atenció Primària de Mallorca publiquen un article sobre una intussuscepció intestinal inversa després d'un bypass gàstric

epr304El Servei de Cirurgia de l'Hospital de Manacor i el Centre de Salut de Santa Catalina han publicat un article sobre la intussuscepció intestinal inversa recidivant després d'un bypass gàstric.

Enrique Colás Ruiz, Carlos Ruiz Lozano, Laura Álvarez Llano, Paula Díaz Jover, Patricia Jiménez Morillas i Julio Lago Rodríguez, cirurgians de l'Hospital de Manacor; i Amador Ruiz Torrejón, metge de medicina familiar i comunitària del Centre de Salut de Santa Catalina, han publicat l'article amb el títol "Intususcepción intestinal inversa recidivante tras bypass gástrico" a la revista Annals of Mediterranean Surgery.

El bypass gàstric és una de les cirurgies més freqüents en l'obesitat. La intussuscepció intestinal és una de les complicacions més rares, la incidència de la qual va augmentant a la literatura. S'exposa el cas d'una dona intervinguda de bypass gàstric que va patir un quadre d'intussuscepció intestinal inversa als 9 anys i que precisava de resecció intestinal. Posteriorment, als 3 mesos va presentar un nou episodi i es va realitzar una desinvaginació. Quatre anys després de la darrera intervenció va ser operada per un nou episodi d'intussuscepció intestinal, amb invaginació retrògrada.

Referència de l'article

Colás-Ruiz E, Ruiz-Lozano C, Ruiz-Torrejón A, Álvarez-Llano L, Díaz-Jover P, Jiménez-Morillas P, et al. Intususcepción intestinal inversa recidivante tras bypass gástrico. Ann Mediterr Surg. 2018;1(2):6-08.
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]