Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Urologia i Cirurgia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre un endometrioma de paret abdominal allunyat de cicatriu prèvia

Urologia i Cirurgia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un article sobre un endometrioma de paret abdominal allunyat de cicatriu prèvia

epr748Els departaments d'Urologia i de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre un endometrioma de paret abdominal allunyat de cicatriu prèvia.

Luis Ladaria Sureda, uròleg de l'Hospital Universitari Son Espases; Juan José Segura Sampedro, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; Elías Palma-Zamora i Francisco Javier González-Argenté, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Abdominal wall endometrioma far from previous scar" a la revista Annals of Mediterranean Surgery.

L'endometriosi es defineix per la presència de teixit endometrial ectòpic que pot respondre a l'estimulació hormonal ovàrica. La prevalença de l'endometrioma de paret abdominal és d'aproximadament 0,1-1% i el seu diagnòstic pot representar un desafiament per al cirurgià. Es presenta el cas d'una dona de 28 anys amb antecedents personals de part per cesària, la qual 7 anys abans va consultar per dolor relacionat amb una massa en la paret abdominal lateral dreta.

Referència de l'article

Ladaria-Sureda L ; Segura-Sampedro JJ ; Palma-Zamora E ; González Argenté FX. Abdominal wall endometrioma far from previous scar. Ann Mediterr Surg. 2018;1(2):3-05.
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]