Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i la Conselleria de Salut han publicat un article sobre la incidència dels fàrmacs antituberculosos a les Illes Balears de 2010-2012

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr454L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears han publicat en un estudi la incidència dels fàrmacs antituberculosos a les Illes Balears dels anys 2010-2012. També hi ha participat el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública.

Jaume Giménez Durán, epidemiòleg de la Conselleria de Salut; Antònia Galmés Truyols, coordinadora de vacunes de la Conselleria de Salut; Teresa González Cortijo, infermera d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut i investigadora de l'IdISBa; Margarita Portell Arbona i Catalina Bosch Isabel, infermeres d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut; i Antoni Nicolau Riutort, cap d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Capture-recapture and anti-tuberculosis drug prescriptions, Balearic Islands, Spain, 2010-2012" a la revista The International Journal of Tuberculosis and Lung Disease.

El control de la tuberculosi requereix un coneixement precís de la seva incidència, però alguns estudis que s'han publicat sobre la incidència de la tuberculosi utilitzen dades individuals de prescripció de medicaments. Es volia mesurar la totalitat estimada del sistema de vigilància regional abans i després d'afegir dades sobre les prescipcions de medicaments antituberculosos.

Referència de l'article
Giménez-Duran J, Galmés-Truyols A, González-Cortijo T, Portell-Arbona M, Bosch-Isabel C, Vanrell-Berga JM, et al. Capture-recapture and anti-tuberculosis drug prescriptions, Balearic Islands, Spain, 2010–2012. Int J Tuberc Lung Dis. 2018;22(7):754-9.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: NHSE / Staff member gets injected / CC BYND 2.0]