Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre les CSP i la fracció de CMSP com a eina en els estudis nutrigenòmics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins sss3L'Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un article en què s'analitza la situació actual dels estudis de cèl·lules sanguínies perifèriques com a eina transcriptòmica en els estudis nutrigenòmics i d'obesitat. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN i la Universitat Complutense de Madrid.

Bàrbara Reynés, Paula Oliver i Andreu Palou, investigadors de l'IdISBa han participat en la publicació de l'article amb el títol "Peripheral Blood Cells, a Transcriptomic Tool in Nutrigenomic and Obesity Studies: Current State of the Art" a la revista Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.

El perfil d'expressió gènica de les cèl·lules sanguínies perifèriques (CSP) pot reflectir aspectes útils de tots els estats metabòlics corporals. Per tant, afavorit per l'enorme desenvolupament de les tecnologies "òmiques", les cèl·lules sanguínies i, en particular, la fracció de les cèl·lules mononuclears de sang perifèrica (CMSP), sorgeixen com una font potent de biomarcadors transcriptòmics de salut i malaltia. En aquesta revisió es descriu i es discuteix la informació disponible sobre l'ús de la CSP i la fracció de CMSP com una eina elemental per als estudis nutrigenòmics.

Referència de l'article
Reynés B, Priego T, Cifre M, Oliver P, Palou A. Peripheral Blood Cells, a Transcriptomic Tool in Nutrigenomic and Obesity Studies: Current State of the Art. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2018;17(4):1006-20.
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Atenció Primària de Mallorca]