Categoria: Estudis i projectes

Cardiologia de Manacor participa en un model de pronòstic per a supervivents d'aturada cardíaca extrahospitalària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1009El Servei de Cardiologia de l'Hospital de Manacor ha participat en un article sobre el desenvolupament i validació externa d'un model de pronòstic primerenc per a supervivents d'una aturada cardíaca extrahospitalària. També hi han participat l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, el CIBERCVUniv, l'Hospital Universitari de Salamanca, l'IBSAL i l'Hospital Universitario de Bellvitge.

Alberto Pérez Castellanos, cardiòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Desarrollo y validación externa de un modelo pronóstico precoz para supervivientes de una parada cardiaca extrahospitalaria" a la Revista Española de Cardiología.

A pesar de l'ús de la hipotèrmia terapèutica, els pacients recuperats després de patir una aturada cardíaca extrahospitalària tenen un elevat risc de mort o deteriorament neurològic greu. Es va analitzar la utilitat de diverses variables disponibles a l'ingrès hospitalari per predir la seva evolució als 6 mesos.

Referència de l'article
Pérez-Castellanos A, Martínez-Sellés M, Uribarri A, Devesa-Cordero C, Sánchez-Salado JC, Ariza-Solé A, et al. Desarrollo y validación externa de un modelo pronóstico precoz para supervivientes de una parada cardiaca extrahospitalaria. Rev Española Cardiol. 9 juliol 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]