Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre el test de coordinació dels dos braços

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr733L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdSIBa) ha participat en un estudi sobre  la maduració de la coordinació bimanual en infants tipícament desenvolupats i dèficits en infants amb paràlisi cerebral unilateral. També hi han participat el IUNICS, la Universitat de les Illes Balears, l'Haute Ecole Louvain en Hainaut, el CHU Brugmann, el Vrije Univeisiteit Brussel i la Université Catholique de Louvain.

Inmaculada Riquelme, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Two-Arm Coordination Test: Maturation of Bimanual Coordination in Typically Developing Children and Deficits in Children with Unilateral Cerebral Palsy" a la revista Developmental Neurorehabilitation.

Les eines per avaluar la coordinació bimanuals són escasses. D'una banda, es volien donar unes dades normatives de maduració de coordinació bimanual en infants amb desenvolupament típic (TD) mesurat amb el test de coordinació dels dos braços (TACT); i, d'altra banda, es pretenia validar el TACT com a instrument per discriminar el deteriorament de la coordinació bimanual en infants amb paràlisi cerebral unilateral.

Referència de l'article
Riquelme I, Arnould C, Hatem SM, Bleyenheuft Y. The Two-Arm Coordination Test: Maturation of Bimanual Coordination in Typically Developing Children and Deficits in Children with Unilateral Cerebral Palsy. Dev Neurorehabil. 2018;1-9.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]